Vad är Biopopcorn?

#BioNäraDig

Vad är Biopopcorn?

30 januari, 2019 Nyheter 0

Vi har fått många frågor om hur vi får våra popcorn så goda på biograferna. Det hela är ganska enkelt, vi poppar våra kärnor i ett speciellt kokosfett som har smörsmak. Sedan saltar vi med ett specialsalt som heter Flavacol.

Dessa är inte så lätta att hitta i vanliga handeln, men så här kan du göra goda popcorn själv hemma.

  1. Använd en tillräckligt stor gryta och ställ den på plattan
  2. Mal ned ditt salt lite så det blir mer som ett puder, blanda det ihop med dina favoritpopcornkärnor och ha i tillräckligt med popcorn i grytan så det täcker botten men absolut inte mer. Bättre poppa fler omgångar än att ha massa opoppat i botten som lätt bränner och ger en besk eftersmak.
  3. Täck kärnorna på botten med fett, här är det upp till dig vilken väg du vill gå. Härdat Kokosfett man kan köpa i butiken går absolut att använda, se upp bara så du inte har i för mycket för då smakar det kokos av dina popcorn. Annars är de flytande fett sorterna bra, exempelvis majs, mat, solros olja.
  4. Lägg ett lock på grytan och ställ den på hög värme, genom att allt redan är i grytan behöver du inte oroa dig för att bränna dig om du exempelvis värmer fett först.
  5. Rör om då och då undertiden kärnorna värms upp, på det viset ser du till att sprida fettet runt varje kärna. Lyft inte på locket för då släpper du ut värmen inne i grytan, istället, använd ett par grytlappar och skaka om grytan lite då och då.
  6. Nu bör dina popcorn börja poppa och har salt och fett på sig på ett bra sätt, låt det stå still på grytan när det poppar som mest och stäng av värmen och ta av grytan när det är ca 3 sekunders mellanrum mellan poppningarna.
  7. Smaka av dem, kanske vill du ha mer salt, kanske du vill ha kryddor, mer smör? Detta bestämmer du.

Lycka till och säg till om ni har några andra tips på hur ni gör för att få så goda popcorn som möjligt.